Gordijnenverhuur
theater gordijnen, pipe and drape
Specials

 

Roldoek
De roldoek is een speciaal gemaakte truss om doeken op te rollen, gaasdoeken / tule / witte katoen als ze maar glad zijn.
Deze rolconstructies zijn toegepast voor het op en afrollen van banieren, groot Roldoek gaas ahoy rotterdamformaat filmschermen, gaasdoeken. Deze rolconstructie is uitermate geschikt als men geen ruimte heeft om een doek weg te trekken.
 
De eerste roldoeken zijn gemaakt voor Treslong Hillegom met een breedte van 14,5 meter, voorzien van decordoeken gemaakt van beschilderd linnen met een afmeting van 14,5 meter breed en 6 meter hoog.
Het meest intensief gebruikte roldoek hing in de Efteling Sprookjesshow, vanaf 1994 tot en met 2004 en ging ruim 4500 keer per jaar omhoog en omlaag. Hier werd gebruikt gemaakt van gaas en gedecoreerde doeken.
Het grootste roldoek is gebruikt bij de afscheids concerten van Lee Towers in Ahoy een wit gaasdoek met een afmeting van 20 meter breed en 14 meter hoog.
 
 
 


Voor Mecc modeshows is er een groot wit doek in gezet van 20 x 8 meter waarop projectie plaats vindt.
 
De roldoek constructie van LiquidX rental is revolutionair en heeft zijn toepasbaarheid ruimschoots bewezen.
Het rolsysteem bestaat uit vierkante trussen 40 cm leverbaar in de lengtes van 2 / 3 / 4 meter en worden gekoppeld met een conische pen.
Het rolsysteem heeft een losse motorunit met een instelbare afslag voor boven en beneden, de voeding is 220 volt.
De mogelijkheden van een roldoek systeem zijn zeker nog niet allemaal benut, wilt u meer weten over deze systemen of heeft u ideeën neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 
Railtruss
 
Het tijdelijk ophangen van gordijnen aan gordijnrails geeft regelmatig problemen, de rails is beschadigd tijdens het transport waardoor de runners vastlopen, het aanwezige materiaal hangt in de weg om de rails en trekinrichting te kunnen bevestigen. Allemaal problemen die veel tijd kosten en waar wij een oplossing hebben gemaakt.
De oplossing is helmprofiel 100 verdiept te monteren in een vierkante truss van 40 cm, de trussen zijn leverbaar in lengtes van 2 en 4.50 meter.
Nu is een probleemloze & snelle montage van trekinrichting en runners mogelijk geworden en het beschadigen van de rails tijdens transport tot een minimum beperkt.
Voor het open dicht trekken van de gordijnen zijn elektrisch bedienbare doekmotoren beschikbaar.
Deze motoren zijn uitgevoerd met een automatische afslag bij begin en eindpunt.